انواع و شرایط بیمه از کار افتادگی



یکی از عناوین بیمه ی رایج در کشور، مستمری یا بیمه از کار افتادگی است. این نوع بیمه برای زمانی است که افراد جامعه توانایی کار کردن و رفع نیازهای خود را نداشته و اصطلاحا از کار افتاده محسوب می شوند. در اصل 29 قانون اساسی درباره حقوق شهروندان در زمینه تامین اجتماعی صحبت شده است. در این قانون اینطور آمده است:

«برخورداری از تامین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، از کار افتادگی، بی‌سرپرستی، در راه ماندگی، حوادث و سوانح، نیاز به خدمات بهداشتی درمانی و مراقبت‌های پزشکی به صورت بیمه و غیره، حقی است همگانی. دولت موظف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایت مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تامین کند.»
بیمه از کار افتادگی 

بنابراین قانون دولت را موظف کرده برای افراد از کار افتاده امکانات و تسهیلاتی در نظر بگیرد. در قانون تامین اجتماعی به مفهوم از کار افتادگی و مصادیق آن اشاره شده است. به صورت کلی می‌توان اینگونه بیان کرد که از کار افتادگی یک تعهد قانونی است که براساس آن افراد می‌توانند بر حسب علت (حادثه یا بیماری) و درصد از کار افتادگی (کلی، جزئی، غرامت نقص عضو) یک نوع مستمری دریافت کنند. در ادامه به تعریف انواع از کار افتادگی می‌پردازیم.

در فصل ششم قانون تامین اجتماعی انواع از کار افتادگی تعریف شده است و افرادی که مشمول این شرایط هستند می توانند بیمه از کار افتادگی دریافت کنند.

انواع از کار افتادگی

از کار افتادگی کلی


از کار افتادگی کلی حالتی است که فرد بیمه شده 66 درصد یا بیشتر از قدرت کار خود را از دست می دهد. این حالت بالاترین درجه از کار افتادگی بوده و درصد کمی از متقاضیان بیمه از کار افتادگی در این حالت قرار می‌گیرند.

مستمری این دسته از افراد مطابق ماده 72 قانون تامین اجتماعی عبارت است از یک سی و پنجم مزد یا حقوق متوسط فرد بیمه شده ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه مشروط بر اینکه این مبلغ از 50 درصد مزد ماهانه وی کمتر و از صد درصد آن بیشتر نباشد.

اگر این افراد همسر، فرزند یا افراد تحت تکفل نیز داشته باشند، مستمری آنها بر حسب مورد مقداری افزایش خواهد یافت.

از کار افتادگی جزئی


از کار افتادگی جزئی نوع خفیف تر از کار افتادگی است و زمانی رخ می دهد که قدرت کار فرد بیمه شده بین 33 تا 66 درصد کاهش یابد و به علت حادثه ناشی از کار باشد.

براساس قانون برای این افراد بیمه از کار افتادگی تعلق می گیرد و میزان مستمری از کار افتادگی جزئی آن عبارت است از حاصل ضرب درصد از کار افتادگی در مبلغ مستمری از کار افتادگی کلی استحقاقی که در ماده 70 قبلا ذکر شده است.

بیمه از کار افتادگی 

دلایل و شرایط برای بیمه از کار افتادگی چیست؟


مطابق قانون از کار افتادگی ممکم است بر اساس بیماری یا حادثه ناشی از کار باشد که در هر دوی این صورت ها بیمه از کار افتادگی برای فرد از کار افتاده مستمری در نظر می گیرد.
بیماری: بند 7 ماده 2 قانون تامین اجتماعی در این خصوص می‌گوید «بیماری وضع غیرعادی جسمی یا روحی است که انجام خدمات درمانی را ایجاب می‌کند یا موجب عدم توانایی موقت اشتغال به کار می‌شود یا اینکه موجب هر دو در آن واحد می‌شود.
حادثه: بند 8 ماده 2 قانون تامین اجتماعی در خصوص حادثه می‌گوید «حادثه از لحاظ این قانون اتفاقی پیش‌بینی نشده که تحت تاثیر عامل یا عوامل خارجی در اثر عمل یا اتفاق ناگهانی رخ می‌دهد و موجب صدماتی بر جسم یا روان بیمه شده می‌گردد.

تشخیص بیماری و میزان از کار افتادگی بر عهده کمیسیون پزشکی است که در هر مورد تشکیل شده و مقدار از کار افتادگی را تشخیص می دهد تا بیمه از کار افتادگی برای پرداخت مستمری اقدام کند.

سخن آخر


بیمه از کار افتادگی بیمه ای است که به افراد از کار افتاده تعلق می گیرد و حق این افراد است. برای دانستن موضوعات بیشتر درباره بیمه و قانون کار می توانید به وبسایت شهرداد مراجعه کنید.

Comments

Popular posts from this blog

خرید گوشی موبایل با قیمت مناسب در هر زمان

زیبایی بدون عمل جراحی!

دریافت مشاوره سئو از شرکت سئو سایت